Page 2 of 2

Re: Wtware on RPi4

Posted: Mon Aug 05, 2019 9:39 pm
by jazzldazzl
Awesome! How does it not work with chrome? That you can see all apps, all browsers except for chrome?

Re: Wtware on RPi4

Posted: Mon Aug 05, 2019 11:14 pm
by aka
WTware has local chrome. Write "application=chrome" in config and you get chrome without connecting to RDP server. It was broken on Pi4 in wtware 5.8.60.
In wtware 5.8.62, local chrome should run on Raspberry Pi 4.

Re: Wtware on RPi4

Posted: Tue Aug 06, 2019 2:14 pm
by jazzldazzl
Gotcha, so all in all it does what it should in terms of being a remote desktop client? Did anyone test it with watching full screen 1080p videos?

Re: Wtware on RPi4

Posted: Tue Aug 06, 2019 4:37 pm
by Fraal
Hi all,

Firstly thank you too the wtware guys for their hard work getting this out to us! Initial testing so far the results are a fantastic with a significant improvement over the RPi3 b+.

My test environment is a Windows 2016 pooled session collection, 16CPU's with 32GB of ram, no vGPU.

I configured my clients with fairly default settings as you would expect, network boot, 50ms sound buffer, 200ms redraw_delay, 32bpp, hw sound use a USB sound bar (plugged into the USB3.0 port). I use a mix of combined USB port power (2A max) for some and the official RPi 2.5A 5.1v power supply for most of the other RPi3+'s.


Using the 3 model B+ I could get youtube to play in windowed mode with around 30fps @ 1080p, full screen is unwatchable. Everything else from word processing to basic multimedia and editing is great.


With the RPi4 4GB version booting off SD (will network boot when supported) same settings, booted 30% quicker than RPi3+, no issues. Once in Windows desktop everything was very crisp with zero jitter or artifacts. YouTube played perfectly and yes, full screen works! No problems at all!
Please note I am only using a 2.5A power supply, I assume there was still power available and that the CPU wasn't throttled due to no power warning however a full 3A may improve things down the track.


This basically means I'm replacing all our RPi's with 4's however I'm waiting on the 2GB version to test first, I suspect very close results to the 4GB version. I will test the 1GB version tomorrow and update on experience, I'm not confident on seeing big improvements though!

Re: Wtware on RPi4

Posted: Tue Aug 06, 2019 4:46 pm
by Fraal
One last thing to add, I configure the remote desktop settings to use lossless video setting however I have also configured it to detect network bandwidth and compress based off bandwidth, meaning some client sessions the video is pixelated and goes to lossless when image is static. Not a great experience when watching videos however the end result is a video with audio in sync and no lag\jitter. I will change host config to full lossless and then should see some changes, I'm hoping windows mode videos are perfect lossless with sound in frame sync, full screen yet to comment!

Re: Wtware on RPi4

Posted: Wed Aug 07, 2019 8:11 am
by Fraal
Hi team,

Does the current build of wtware (5.8.62) support the RPi4's 4GB ram? Seems it only knows about 770MB, if so will this change in next build?

Cheers.

Re: Wtware on RPi4

Posted: Mon Aug 12, 2019 9:36 pm
by jazzldazzl
Fraal wrote:
Tue Aug 06, 2019 4:46 pm
One last thing to add, I configure the remote desktop settings to use lossless video setting however I have also configured it to detect network bandwidth and compress based off bandwidth, meaning some client sessions the video is pixelated and goes to lossless when image is static. Not a great experience when watching videos however the end result is a video with audio in sync and no lag\jitter. I will change host config to full lossless and then should see some changes, I'm hoping windows mode videos are perfect lossless with sound in frame sync, full screen yet to comment!
Hi Fraal,

Thanks for testing, can´t be long till I follow in your footsteps :) How did you configure the bandwidth and compress based off bandwidth?

Re: Wtware on RPi4

Posted: Tue Aug 13, 2019 10:30 pm
by akatik
Fraal wrote:
Wed Aug 07, 2019 8:11 am
Does the current build of wtware (5.8.62) support the RPi4's 4GB ram?
We have no one to test now. It will run later.

Re: Wtware on RPi4

Posted: Fri Aug 16, 2019 2:27 am
by Fraal
Hi akatik,

Do you mean you don't have a RPi4 4GB version to test?
If so I have one I can ship you for testing, let me know!

Re: Wtware on RPi4

Posted: Fri Aug 16, 2019 10:42 am
by akatik
Yes, we don't have it for tests and it would be great. Write me to license@wtware.com