Dual channel memory performance

Problems with video cards. Screen frequency refresh. Terminal speed.
Post Reply
kevin.murilo
Posts: 4
Joined: Tue Sep 11, 2018 5:16 pm

Dual channel memory performance

Post by kevin.murilo »

I have my terminals set to boot via network and to keep the config in memory, so that I can ditch the HDDs. I'm only running a single 2GB DDR3 stick on each machine, since WTware requires very little space. My question is, if I put a second stick os RAM on each system, would it be more responsive? Or is the RAM only accessed when fetching the config file from the TFTP?
akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 474
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Dual channel memory performance

Post by akatik »

kevin.murilo wrote:
Thu Aug 06, 2020 5:21 pm
I'm only running a single 2GB DDR3 stick on each machine, since WTware requires very little space. My question is, if I put a second stick os RAM on each system, would it be more responsive?
It will be more responsive if you run local Chromium. For RDP sessions 1GB is more than enough.
kevin.murilo
Posts: 4
Joined: Tue Sep 11, 2018 5:16 pm

Re: Dual channel memory performance

Post by kevin.murilo »

akatik wrote:
Thu Aug 06, 2020 9:46 pm
It will be more responsive if you run local Chromium. For RDP sessions 1GB is more than enough.
I know the space is more than enough, but what about the speed? Would the system be more responsive with 2 sticks of RAM, therefore enabling the use of Dual Channel Memory? Or would I feel no difference?
Post Reply