Network boot issue when Restart

All about WTware on Raspberry. Wtware works with Raspberry Pi 3 Model B and Pi 2 Model B devices
http://www.winterminal.com
Post Reply
Fraal
Posts: 10
Joined: Mon Oct 16, 2017 7:20 am

Network boot issue when Restart

Post by Fraal » Tue May 29, 2018 3:12 am

Hi Team,

If I boot the RPi3+ with wtware pxe boot it starts not a problem and loads fully, however if I 'restart' the device either by WTware Center remote restart commands or upgrade firmware and reboot it never starts and produces the error below.

It seems to only be a TFTP issue (am using wtware TFTP, HDCP and HTTP), any suggestions?

Cheers!
Attachments
WTware_B8.27.EB.48.99.C3_2018-05-29_08-56-10.txt
(5.81 KiB) Downloaded 69 times

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 286
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Network boot issue when Restart

Post by akatik » Tue May 29, 2018 7:49 am

If it's TFTP issue, it should work with another TFTP. But it does not. I think it's Raspberry firmware bug.

Fraal
Posts: 10
Joined: Mon Oct 16, 2017 7:20 am

Re: Network boot issue when Restart

Post by Fraal » Wed May 30, 2018 7:35 am

Thanks atatik,

Seems others have had this problem with TFTP and PXE booting, even on the RPi 3 Model B only.
How would I go about updating firmware on RPi, does that involve installing Raspbian and updates ect?

Cheers.

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 286
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Network boot issue when Restart

Post by akatik » Wed May 30, 2018 9:57 am

Firmware on RPi is bootcode.bin, fixup.dat, start.elf, bcm27*.dtb. We include the newest at every wtware release.

jcarter

Re: Network boot issue when Restart

Post by jcarter » Sat Jun 16, 2018 8:25 pm

I am seeing a similar thing with the latest release (5.8.20) on a new Raspberry Pi 3B+. Network boot with TFTP works from cold boot, but not after a reboot. In my case I used the Ctrl+Alt+Delete combination on the keyboard. I'll attach a log showing both boot sequences.

dyvyak
Posts: 4
Joined: Wed Apr 25, 2018 10:58 am

Re: Network boot issue when Restart

Post by dyvyak » Thu Aug 23, 2018 4:43 pm

Hi, when i click in configurator to restart terminal, then raspberry won’t start again, see log. This is happening with version 5.8.14 an RPI 3B+
When i switch to version 5.8.22 and click on restart terminal, instead of restarting it shuts down, so have to replug power to start again.

LOG:

12-12-53-511| [wtc.exe] Terminal will restart now.
12-12-53-511| RSH: got command restart from 172.16.190.3.
12-12-53-574| Reboot.
12-12-53-574| [ gm] [ 83.536706] TSClient (sessionId 3, pid 723) gracefully end.
12-12-53-574| [ rdpclient 723] [ 83.536791] Send Disconnect Provider Ultimatum.
12-12-53-574| [ gm] [ 83.537272] Going to shutdown. Will not start sequent session.
12-12-53-574| [ pfac] [ 83.539915] Process pid 723 terminated, status 00000009.
12-13-03-659| [wtc.exe] Connection closed.
12-13-07-051| [TFTP] RRQ 19 bytes:
12-13-07-067| [TFTP] 00000000: 62 6f 6f 74 63 6f 64 65 2e 62 69 6e 00 6f 63 74
12-13-07-067| [TFTP] 00000010: 65 74 00
12-13-07-067| [TFTP] "bootcode.bin": tsize is not requested, blksize default.
12-13-07-067| [TFTP] "bootcode.bin": "C:\Program Files (x86)\WTware\TFTPDROOT\5.8.14\pi2\localboot\bootcode.bin".
12-13-07-082| [TFTP] "bootcode.bin": completed.
12-13-07-082| [TFTP] RRQ 18 bytes:
12-13-07-082| [TFTP] 00000000: 62 6f 6f 74 73 69 67 2e 62 69 6e 00 6f 63 74 65
12-13-07-098| [TFTP] 00000010: 74 00
12-13-07-098| [TFTP] "bootsig.bin": tsize is not requested, blksize default.
12-13-07-098| [TFTP] "bootsig.bin": file not found: "C:\Program Files (x86)\WTware\TFTPDROOT\bootsig.bin".
12-13-07-192| [TFTP] RRQ 33 bytes:
12-13-07-192| [TFTP] 00000000: 61 31 38 32 30 33 34 33 2f 73 74 61 72 74 2e 65
12-13-07-192| [TFTP] 00000010: 6c 66 00 6f 63 74 65 74 00 74 73 69 7a 65 00 30
12-13-07-192| [TFTP] 00000020: 00
12-13-07-192| [TFTP] "a1820343\start.elf": tsize is requested, blksize default.
12-13-07-207| [TFTP] "a1820343\start.elf": "C:\Program Files (x86)\WTware\TFTPDROOT\5.8.14\pi2\localboot\start.elf".
12-13-09-195| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-09-195| [TFTP] Resend block 1.
12-13-11-195| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-11-195| [TFTP] Resend block 1.
12-13-13-210| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-13-210| [TFTP] Resend block 1.
12-13-15-210| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-15-210| [TFTP] Resend block 1.
12-13-17-222| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-17-222| [TFTP] Resend block 1.
12-13-19-233| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-19-233| [TFTP] Resend block 1.
12-13-21-233| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-21-233| [TFTP] Resend block 1.
12-13-23-234| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-23-234| [TFTP] Resend block 1.
12-13-25-234| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-25-234| [TFTP] Resend block 1.
12-13-27-249| [TFTP] Timeout occured while transfer "a1820343\start.elf".
12-13-27-249| [TFTP] Client not responding. Connection closed.
12-13-30-698| [wtc.exe] Failed to connect to 172.16.190.11:779.

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 642
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: Network boot issue when Restart

Post by aka » Sun Aug 26, 2018 10:24 pm

Please, try wtware 5.8.24 version.

Fraal
Posts: 10
Joined: Mon Oct 16, 2017 7:20 am

Re: Network boot issue when Restart

Post by Fraal » Mon Aug 27, 2018 7:44 am

aka wrote:
Sun Aug 26, 2018 10:24 pm
Please, try wtware 5.8.24 version.
This fixed it! This is big news, thanks aka!

dyvyak
Posts: 4
Joined: Wed Apr 25, 2018 10:58 am

Re: Network boot issue when Restart

Post by dyvyak » Mon Aug 27, 2018 9:49 am

Now it works!
Thanks a lot

Post Reply