Network boot issue when Restart

All about WTware on Raspberry. Wtware works with Raspberry Pi 3 Model B and Pi 2 Model B devices
http://www.winterminal.com
Post Reply
Fraal
Posts: 8
Joined: Mon Oct 16, 2017 7:20 am

Network boot issue when Restart

Post by Fraal » Tue May 29, 2018 3:12 am

Hi Team,

If I boot the RPi3+ with wtware pxe boot it starts not a problem and loads fully, however if I 'restart' the device either by WTware Center remote restart commands or upgrade firmware and reboot it never starts and produces the error below.

It seems to only be a TFTP issue (am using wtware TFTP, HDCP and HTTP), any suggestions?

Cheers!
Attachments
WTware_B8.27.EB.48.99.C3_2018-05-29_08-56-10.txt
(5.81 KiB) Downloaded 27 times

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 259
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Network boot issue when Restart

Post by akatik » Tue May 29, 2018 7:49 am

If it's TFTP issue, it should work with another TFTP. But it does not. I think it's Raspberry firmware bug.

Fraal
Posts: 8
Joined: Mon Oct 16, 2017 7:20 am

Re: Network boot issue when Restart

Post by Fraal » Wed May 30, 2018 7:35 am

Thanks atatik,

Seems others have had this problem with TFTP and PXE booting, even on the RPi 3 Model B only.
How would I go about updating firmware on RPi, does that involve installing Raspbian and updates ect?

Cheers.

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 259
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Network boot issue when Restart

Post by akatik » Wed May 30, 2018 9:57 am

Firmware on RPi is bootcode.bin, fixup.dat, start.elf, bcm27*.dtb. We include the newest at every wtware release.

jcarter

Re: Network boot issue when Restart

Post by jcarter » Sat Jun 16, 2018 8:25 pm

I am seeing a similar thing with the latest release (5.8.20) on a new Raspberry Pi 3B+. Network boot with TFTP works from cold boot, but not after a reboot. In my case I used the Ctrl+Alt+Delete combination on the keyboard. I'll attach a log showing both boot sequences.

Post Reply