Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Problems with video cards. Screen frequency refresh. Terminal speed.
geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Mon Dec 18, 2017 1:03 pm

Hello,

tried to test wtware on a new client -> Zotac ZBOX PI330
There is a strange behaviour. The Zotac Box has 2 video outputs - hdmi and display port.

As you stated in an other thread, i should determine the output names for the config.wtc with following line:

Code: Select all

video=intel(u)
display=1024x768
The results are HDMI1 and HDMI2

Code: Select all

[             X] [   13.906252] [    13.905] (II) intel(0): Output HDMI1 using initial mode 1024x768 +0+0
[             X] [   13.906261] [    13.905] (II) intel(0): Output HDMI2 using initial mode 1024x768 +0+0

If I try to edit the config.wtf file to this, the screens stay black

Code: Select all

video=intel(u)
display=1024x768, HDMI
M2_display=1024x768, HDMI2
I've attached the logfile for determining the config and one with the error.

best regards
Attachments
error.txt
(97.16 KiB) Downloaded 12 times
determine_output.txt
(99.54 KiB) Downloaded 11 times

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 237
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by akatik » Tue Dec 19, 2017 5:54 am

I don't understand why it does not work. Try new build: http://wtware.com/testing/201712181803.zip

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Tue Dec 19, 2017 10:58 am

tried the new build, but same effect.

Code: Select all

[             X] [   14.840940] [    14.840] (II) intel(0): Output HDMI1 connected
[             X] [   14.840950] [    14.840] (II) intel(0): Output HDMI2 connected
adapted config file to above outputs. It looks like the client doesnt recognize the 2nd screen if I specify HDMI and HDMI2
Attachments
error.txt
(97.43 KiB) Downloaded 12 times
determine.txt
(100.93 KiB) Downloaded 10 times

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 237
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by akatik » Wed Dec 20, 2017 7:31 am

I have no ideas :( Google doesn't find this error "HDMI2 is an invalid output for screen"

Show me log with video=i915(f) and the same display= and m2_display=

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Wed Dec 20, 2017 10:19 am

tried it only with following, but there was an error. client couldnt detect graphic

Code: Select all

video=i915(f)
display=1024x768
Attachments
i915.txt
(66.98 KiB) Downloaded 10 times

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Wed Dec 27, 2017 4:35 pm

hello,
maybe it helps if I send you one device, so you guys could test it?

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 237
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by akatik » Thu Dec 28, 2017 6:54 pm

It would be great. Mail me to aka@wtware.com and I'll give you address.

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Wed Jan 03, 2018 11:18 am

sent you the mail a few minutes ago - sorry for the late reply, but I was on vacation.
as written in the mail - do you have any "supported" or "featured" hardware models for 2x displayport or 1x hdmi /1x displayport - for example something like the zotac zbox?

best regards

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 237
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by akatik » Wed Jan 03, 2018 12:31 pm

Noone writes us "hardware works" when hardware works. Your log was first intel log we received this year where we can not run second display. Others should work. Try another manufacturer, not zodac. With intel graphic.

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Thu Jan 04, 2018 3:17 pm

so, we ordered one HP 260 G2 and one NEO Z83-4 for testing purposes.
I will give you feedback, if one or both are working :D

If both are not working, I think we will send you the hardware for further investigations

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 237
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by akatik » Thu Jan 11, 2018 10:48 am

Please, try 5.6.24. Perhaps, something changed in newer kernel.

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Tue Jan 16, 2018 11:28 am

hi, tried the new version, but same problem - i've attached you the logfile
Attachments
log.txt
(92.79 KiB) Downloaded 5 times

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Tue Jan 16, 2018 12:24 pm

on the Minix device (http://minix.com.hk/en/products/neo-z83-4) we have a similar problem - when i run only the determine config below, the outputs are HDMI1 and DP2

Code: Select all

video=intel(u)
display=1024x768

so i edited the config file to

Code: Select all

video=intel(u)
display=1024x768, HDMI
M2_display=1024x768, DP2
but the second monitor connected over DP2 stays black.

I've attached you both logfiles, first for determining the proper ports, and second one with the final config
Attachments
log_hdmi_dp2.txt
(100.46 KiB) Downloaded 5 times
determine_hdmi_dp2.txt
(99.94 KiB) Downloaded 4 times

geefox
Posts: 63
Joined: Fri Sep 29, 2017 6:43 pm

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by geefox » Tue Jan 16, 2018 1:49 pm

and the same problem also for the HP 260 G2 - ive tried it with 5.6.24 and 5.6.23

the determine config listed the HDMI1 and DP1 port - so i used the following config:

Code: Select all

intel=video(u)
display=1024x768, HDMI
M2_display=1024x768, DP
but the second monitor stays black
Attachments
log_error.txt
(104.65 KiB) Downloaded 6 times
log_determine_hdmi1_dp1.txt
(106.76 KiB) Downloaded 4 times

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 620
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: Zotac ZBOX PI330 problem with 2 monitors

Post by aka » Tue Jan 16, 2018 5:25 pm

What about "video=i915(f)" ?

Post Reply