twice login

Topics that doesn't fall into the categories above
Post Reply
smurfjesse
Posts: 30
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:31 pm

twice login

Post by smurfjesse » Tue May 15, 2012 1:02 pm

Hello aka,

our session broker is working now thank god.
but we stumbled on another problem if we want to login.
we also use dns round robin to switch between terminal servers. the problem is if the user has an existing session open and tries to login again it has 50 % chance its sends you to the correct server and then you only have to login once. but if the the dns first send you to the other service you have to put your credentials in a second time cause the session broker sends you to the correct server.
microsoft says its a problem of the rdp protocol you use. do you know anything of this and is it possible to solve

regards,

jesse

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 571
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: twice login

Post by aka » Wed May 16, 2012 9:05 am

2008 server? Look at ask_password option http://wtware.com/docs5/config.html#ask_password

smurfjesse
Posts: 30
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:31 pm

Re: twice login

Post by smurfjesse » Thu May 31, 2012 2:41 pm

yeah its a 2008 server.

i put it in the config file but it didnt help.
you are sure this is working?

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 571
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: twice login

Post by aka » Sun Jun 03, 2012 12:04 pm

Yes, we are sure.
Did it ask password in wtware screen for the first time?
Did you uncheck this checkbox on all terminal servers?
c0.png
c0.png (16.71 KiB) Viewed 5560 times

smurfjesse
Posts: 30
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:31 pm

Re: twice login

Post by smurfjesse » Tue Jun 05, 2012 2:55 pm

yes i have it unchecked.
but wtware did not ask me to fill in a password.
it just go directly to login screen of the terminal. tested on 5.0.2 and 5.1.1 (or something like that:))

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 571
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: twice login

Post by aka » Wed Jun 06, 2012 11:59 am

1. please install and run one of new versions - 5.0.7 or 5.1.14
2. specify ask_password=on in configuration file
3. then go directly to login screen, save and send me log

smurfjesse
Posts: 30
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:31 pm

Re: twice login

Post by smurfjesse » Wed Jun 06, 2012 1:12 pm

sendend you an email with the log

regards,

jesse

Post Reply