[SOLVED] Error booting via USB

WTware network boot ways - bootable floppy, DOS, PXE-loaders, BootROM chips.
Post Reply
kevin.murilo
Posts: 2
Joined: Tue Sep 11, 2018 5:16 pm

[SOLVED] Error booting via USB

Post by kevin.murilo » Tue Sep 11, 2018 5:34 pm

Hello,

I'm trying to configure WTware 5.8.26 on a few machines, booting via USB to copy the files to local storage.

My problem is that in all 3 machines the same error occurs, the computer sees the USB on the BIOS and on the one-time-boot screen, but as soon as it tries to boot to the USB stick, all that appears on the screen in a constantly blinking "-" and the USB stick gets quite hot, apparently trying to make something happen, but failing.

All machines have different configs with quite old hardware in them, I'm trying to reuse them as terminals to log in a RDP server.
Machine 1 has an Athlon II X2 processor, machine 2 has an Core I3-2120, and machine 3 has an Core I3-540, all of them are equipped with 4GBs of RAM and a functioning HDD with more than enough space for WTware (250GB or more). These machines were being used with Windows 8.1 Pro or Windows 10 Pro until very recently, with no complaints, so I know that even though it's very old hardware, it works 100%.

I'm using a Windows 10 Pro notebook to create the bootable USB, I tried reformatting the USB stick to no avail, tried running WTware Center with compatibility mode to Windows 8 (which was the operating system of the previous machine that I used WTware Center on without hiccups) and that also didn't work.

The USB stick itself is an 8GBs USB 2.0 SanDisk Cruzer Blade, formatted with FAT32.

I'm quite new to WTware, and so far I'm liking it a lot, so any help is appreciated :D

P.S.: sorry for any grammar or spelling mistakes, English isn't my first language.
Last edited by kevin.murilo on Wed Sep 12, 2018 4:39 pm, edited 1 time in total.

kevin.murilo
Posts: 2
Joined: Tue Sep 11, 2018 5:16 pm

Re: Error booting via USB

Post by kevin.murilo » Wed Sep 12, 2018 4:37 pm

After fiddling around for a whole day, I went out and purchased a brand new USB stick and that solved the problem. I just don't know why the other USB stick doesn't work for WTware installations, given that it works just fine for everything else and I even used one USB stick of the same model in the past to install WTware, so I know it isn't some weird compatibility issue with the manufacturer or something like that.

akatik
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 286
Joined: Mon Jan 17, 2005 6:30 pm
Contact:

Re: [SOLVED] Error booting via USB

Post by akatik » Wed Sep 12, 2018 5:11 pm

1. Reset BIOS settings on target computer to default values.
2. Find the oldest, cheapest USB stick.
3. Put windows installer on it. Make sure that it boots target computer.
4. Install WTware with WTware Center running as Administrator.

If there are no WTware words "Press DEL to enter Setup", we can not help. WTware uses old linux loader syslinux. Perhaps, Google may help...

Post Reply