Wrong data with com port redirection

All about WTware on Raspberry. Wtware works with Raspberry Pi 3 Model B and Pi 2 Model B devices
http://www.winterminal.com
widi
Posts: 3
Joined: Fri Jan 20, 2017 10:59 am

Wrong data with com port redirection

Postby widi » Fri Jan 20, 2017 11:15 am

Hi there,

just found this tool and would love to work with it.

I use it to connect to our Windows RD Server and it is pretty easy to set up. Just one thing won't work.
We have a barcode-scanner that must be connected via RS232 (the Windows-Software requires a COM-Port). The port settings are 9600, 7bit, 2-stopbits, parity-even. I use a Serial-USB converter to connect the scanner an in my config.txt I have
serial=COM5(usb)
I see the redirected port on the Windows side, I can open it, but when I monitor the data is wrong. It seems, the first bit of each byte is a "1" when it should be a "0".
We have all of this running with a Windows client and a Linux client both connected via RDP without any problem. I wrote a small python script to monitor the port on the RPi unter Raspbian and the data is correct.

So, the hardware works, the port redirection works, it seems the problem is within WTware (tried 5.4.68 and 5.4.62).

Do you have any idea what I can do to fix this?

Greetings,
Bjoern

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 509
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: Wrong data with com port redirection

Postby aka » Fri Jan 20, 2017 5:57 pm

http://wtware.com/docs5/logs.html
Show me the log after you receive a few wrong bytes.
BTW, why 7bit, not 8bit? 8-N-1 is usually default, perhaps it will work right with your scanner?

widi
Posts: 3
Joined: Fri Jan 20, 2017 10:59 am

Re: Wrong data with com port redirection

Postby widi » Mon Jan 23, 2017 11:04 am

Thanks for the reply. I guess these are the interesting lines:

08-32-31-079| [rdpdr-serial 0] [ 1584.826710] Line control mode still unsupported, sorry.
08-32-31-159| [rdpdr-serial 0] [ 1584.826829] Please send this log to support@wtware.com.
08-32-31-159| [rdpdr-serial 0] [ 1584.826894] WordLength 7 Parity 2 StopBits 2.

When I change the settings to 8-N-1 I get no log entries, but I receive exactly the same (wrong) data. Unfortunately the software we use requires 7-E-2 and the scanner is configured to these settings, so there's nothing I can do about that.

I attached the complete log in case you might need it.
Attachments
WTware_B8.27.EB.52.E0.3B_2017-01-23_08-34-22.txt
(83.24 KiB) Downloaded 24 times

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 509
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: Wrong data with com port redirection

Postby aka » Wed Jan 25, 2017 1:49 pm

Please try this:

http://pxe.ru/files/testing/201701251447.zip

And send me a log.

widi
Posts: 3
Joined: Fri Jan 20, 2017 10:59 am

Re: Wrong data with com port redirection

Postby widi » Fri Jan 27, 2017 11:29 am

Wow, it works. Thank you very much!

Here's the log.
Attachments
log.txt
(74.85 KiB) Downloaded 24 times

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 509
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: Wrong data with com port redirection

Postby aka » Sat Feb 04, 2017 4:29 pm

Try wtware 5.4.70. It should work too, and it will not overfill log with debug dumps.

netadmindave
Posts: 2
Joined: Sat Mar 25, 2017 3:13 am

Re: Wrong data with com port redirection

Postby netadmindave » Tue Jun 20, 2017 7:30 pm

I hate pulling a topic from the dead, but...

I am getting a similar issue.

[rdpdr-serial 0] [ 16.800405] Line control mode still unsupported, sorry.
[rdpdr-serial 0] [ 16.800571] Please send this log to support@wtware.com.
[rdpdr-serial 0] [ 16.800656] WordLength 8 Parity 1 StopBits 2.

The link does not work posted above from aka.

The device is an embroidery machine communicating over serial

I am using 5.4.96
Attachments
log.txt
(32.88 KiB) Downloaded 1 time


Return to “WTware on Raspberry Pi 3 / Raspberry Pi 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest