PXE/netboot on Pi3

All about WTware on Raspberry. Wtware works with Raspberry Pi 3 Model B and Pi 2 Model B devices
http://www.winterminal.com
Gnome

PXE/netboot on Pi3

Postby Gnome » Fri Nov 04, 2016 2:34 pm

Hello!
Pi3 can generally boot over Network without SD-Card. Has anyone tried this for WT-Ware?
Description on the RasPi website didn't help me to get PXE-boot to work.

Any hints or experience on how to configure a Pi3 for netboot to WT-Ware without SD-Card?

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 515
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby aka » Sat Nov 05, 2016 9:55 pm

Gnome wrote:Pi3 can generally boot over Network without SD-Card

Really? Give me an instruction. As far as I know, Pi3 can not start without SD.

J1mbo
Posts: 57
Joined: Mon Mar 14, 2016 6:24 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby J1mbo » Mon Nov 07, 2016 2:47 pm


Guest

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby Guest » Fri Nov 11, 2016 5:11 am

Prepared the Pi3 as described and it seems to access the network for boot information (LAN-leds flashing) but nothing more happens. Screen is black. Any ideas how to get further?

J1mbo
Posts: 57
Joined: Mon Mar 14, 2016 6:24 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby J1mbo » Fri Nov 11, 2016 12:17 pm

Did you update the RPi firmware with the net boot settings from Raspbian?

Gnome

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby Gnome » Fri Nov 11, 2016 1:36 pm

Yes. Updated next_branch firmware and activated netboot option. Had the WTware netboot active before, starting from SD card, and it worked. RPi's netboot may not be working the same way as WTwares netboot...
Think this is more or less a question to the technicians at WTware...
Did anyone try to boot from blank RPi to WTware before?

Gnome

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby Gnome » Fri Nov 11, 2016 11:56 pm

I cracked the nut !!!

Managed to netboot WTware client without SD card.

There may be certain restrictions...
Let me have some tests done before I tell you more.

:D

J1mbo
Posts: 57
Joined: Mon Mar 14, 2016 6:24 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby J1mbo » Mon Nov 14, 2016 12:31 pm

Please do :)

Cza

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby Cza » Fri Jan 13, 2017 7:46 pm

Hello,

Please send me some instruction about the diskless wtware configuration.

Regards,

Cza

rodo
Posts: 3
Joined: Wed Feb 01, 2017 12:10 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby rodo » Fri Feb 24, 2017 1:54 pm

@Gnome
How are you?
No longer heard from you.
Best regards
Rolf

uncle_muddy
Posts: 4
Joined: Fri Mar 17, 2017 10:19 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby uncle_muddy » Fri Mar 17, 2017 10:22 pm

My 1st post so please be gentle with me ;) 1st thing to say is what an awesome product this is, and was just what I have been looking for..

I too am trying to get this to work, I have tested that I can get the Pi3 to boot as standard without SD from the network and that works fine (or at least it did after a fashion) But once I get past that bit I'm getting a little (very) lost.

What I'm trying to do now is bend it so I can get wtware to boot in the same fashion, so that I don't need to have an SD card in the Pi to get it to boot to wtware.

If anyone has any useful info or pointers they would be much appreciated

Thanks

UM

uncle_muddy
Posts: 4
Joined: Fri Mar 17, 2017 10:19 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby uncle_muddy » Sun Mar 19, 2017 6:25 pm

I've made a bunch of progress on this over the last couple of days, but now I'm stuck.

I can get the Pi to boot and load up to the "Press DEL to enter SETUP" screen, thats when we run into problems, I then get the following on the screen

Code: Select all

ERROR: INTERNAL ERROR
WTware v.5.4.78/RPi
File: initrd.cpp
Line: 254
Please, report this information to WTware tech support.

Please, correct the error to continue.
WTware v.5.4.78/RPi documentation is avaialble at http://www.wtware.com/doc.html
Techsupport, forum: http://forum.wtware.com
    email: support@wtware.com
    Skype: wtware


and I'm dumped out to a # prompt on the machine, I'm going to be a little tied for time over the coming days but if anyone has any pointer I can test and report back results

UM

uncle_muddy
Posts: 4
Joined: Fri Mar 17, 2017 10:19 pm

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby uncle_muddy » Mon Mar 20, 2017 12:05 pm

I have over come the problem and managed to get it to work :twisted:

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 515
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby aka » Mon Mar 20, 2017 12:15 pm

We'll release wtware with this boot in a few days.

aka
SUPPORT
SUPPORT
Posts: 515
Joined: Fri Dec 03, 2004 2:05 pm
Contact:

Re: PXE/netboot on Pi3

Postby aka » Tue Mar 21, 2017 12:48 pm



Return to “WTware on Raspberry Pi 3 / Raspberry Pi 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests